Priznanje predsednika Ruske federacije g. Medvedjeva

ponedeljek
4. april 2011
Priznanje mi je izročil ruski veleposlanik v Sloveniji g. Doku Zavgajev

priznanje_predsednika_ruske_federacije_16x9_logo.jpg

Murska Sobota, 4.4.2011

Danes me je obiskal ruski veleposlanik g. Doku Zavgajev ter mi v imenu predsednika Ruske federacije g. Dmitrija Medvedjeva izročil Zahvalo za velik prispevek k ovekovečenju spomina na sovjetske vojake, ki so izgubili svoja življenja na ozemlju Slovenije med drugo svetovno vojno. Tako premier Putin, kot predsednik Medvedjev izražata zahvalo Sloveniji, da ohranja in skrbi za obeležja, kjer so pokopani ruski vojaki. Eno največjih grobišč ruskih vojakov je ravno v Murski Soboti. Ruski veleposlanik se je ob tej priliki zahvalil tudi borčevskim organizacijam, ki so aktivne tudi na tem področju.

Za priznanje sem se g. veleposlaniku Zavgajevu toplo zahvalil. V lokalnem okolju se zavedamo pomena obeležij in globoko spoštujemo ruske vojake, ki so žrtvovali svoja življenja za svobodo vseh nas.

V nadaljevanju je pogovor tekel o obnovi spomenika na Trgu zmage v Murski Soboti ter o izvedbi skupne slovesnosti ob Dnevu zmage nad fašizmom. Z visokim predstavnikom Ruske federacije smo si ogledali tudi ruske grobove na pokopališču v Murski Soboti, kjer je bila urejena okolica grobov z novimi nasadi.

Podpirajo me


Na volitvah 2014 sem kandidiral z zbranimi podpisi podpore občanov MO MS. Bil sem tudi kandidat strank N.Si in SDS. Podpirala me je tudi civilna iniciativa Modri zbor.

zbrani podpisi občanov      N.Si      SDS      Modri zbor