Gugalnica za gibalno ovirane otroke

sobota
19. april 2014
V Murski Soboti smo postavili prvo gugalnico za gibalno ovirane otroke v Sloveniji

gugalnica_za_gibalno_ovirane_16x9_logo.jpg

Murska Sobota, 19.4.2014

Na otroškem igrišču v mestnem parku v Murski Soboti je bilo danes zelo živahno. Predstavniki Zavoda Vista so ob prisotnosti predsednika države g. Boruta Pahorja, varuhinje človekovih pravic ga. Vlaste Nussdorfer ter predstavnikov občine namenu predali prvo gugalnico za gibalno ovirane otroke v Sloveniji. 

Pred samim dogodkom sem v svojem uradu sprejel varuhinjo človekovih pravic ga. Vlasto Nussdorfer in ji predstavil probleme, s katerimi se srečujemo v občini na področju sociale. Varuhinjo je zanimalo predvsem kako se občina spopada s problematiko velike brezposelnosti in posledično za občino visokih socialnih transferjev.

Sledila je tiskovna konferenca, na kateri je direktorica Zavoda Vista Aleksandra Pinterič predstavila projekt »Nasmeh z gugalnice«. Podporo sva ji izrazila tako varuhinja človekovih pravic kot tudi sam. MO Murska Sobota je finančno prispevala za nabavo gugalnice

Po prihodu predsednika Pahorja, ki je bil tudi častni pokrovitelj projekta, je sledila manjša delovna akcija. S skupnimi močmi smo na igrišču zasadil nekaj dreves in grmovnic. Sledila je krajša slovesnost, na kateri so nastopili otroci iz Osnovne šole IV. Murska Sobota. 

Prisotni visoki gostje so poudarili pomen današnje otvoritve, ki bo narisala marsikateri nasmeh na obraze otrok, ki so v življenju med drugim prikrajšani tudi za nekaj, kar je za ljudi, ki nimajo težav z gibanjem, povsem običajno – guganje na gugalnici. Gugalnico sta s pomočjo predsednika Pahorja in varuhinje človekovih pravic ga. Vlaste Nussdorfer prva na invalidskih vozičkih preizkusila Nino in Timotej. Prisotni smo bili takoj deležni prvih »dveh nasmehov iz gugalnice«.

Podpirajo me


Na volitvah 2014 sem kandidiral z zbranimi podpisi podpore občanov MO MS. Bil sem tudi kandidat strank N.Si in SDS. Podpirala me je tudi civilna iniciativa Modri zbor.

zbrani podpisi občanov      N.Si      SDS      Modri zbor